zondag, april 25, 2010

Paus Benedictus' memorabele bezoek aan groot Brittannië

Groot Brittannië's Buitenlandse zaken moet flink in het stof bijten voor, en eindeloos excuses aanbieden aan, de humorloze paus Benedictus sinds een rapport van een jonge ambtenaar is uitgelekt en door de Sunday Telegraph openbaar gemaakt.

Het rapport was het resultaat van een fantasierijke brainstormsessie over het komende bezoek van Benedictus aan het land in september. Er staan wat puntjes in voor een ideale ontvangst; dit zou onder andere een opening van een abortus kliniek moeten inhouden en het inzegenen van een homohuwelijk door de paus. Vervolgens zou er de lancering voor een helplijn voor misbruikte kinderen op het programma staan. Als de stemming er bij Benedictus dan goed in zou zitten, zou hij een ontmoeting hebben met Susan Boyle en Richard Dawkins. Het hele bezoek zou nog jaren herdacht worden door uitgave van een nieuw merk condooms; het Benedictus Condoom.

De ambassadeur van de UK in Vaticaan Stad, Francis Campbell, heeft namens de regering zijn excuses moeten aanbieden. Een verplichting waarbij hij waarschijnlijk nauwelijks zijn lachen heeft kunnen inhouden. Engelsen hebben humor dat blijkt maar weer, de fantasievolle ambtenaar is dan ook niet ontslagen, maar slechts op een andere functie gezet.

Bron
BBC

Labels: Paus Benedictus, Bezoek Engeland, kindermisbruik, homohuwelijk, Susan Boyle, Richard Dawkins

1 opmerking:

rambi zei

fantasievolle ambtenaren zijn helaas witte raven...hulde aan deze man.