zaterdag, april 10, 2010

Museumweekend: Laat je verleiden door een museumstuk

Het is weer zover dit weekend, eenieder die nooit naar het museum gaat moet verleid worden dat nu wel te doen, door de toegang gratis te maken en wat extra activiteiten in te zetten.

Ook Almere doet mee, met De Paviljoens. Ze zijn dagelijks tot een curieus uur geopend; tot zonsondergang. Als je dus echt optimaal van de gratis entree wilt genieten dan ga je zondag en blijf je tot 20.30 uur, dat is maar liefst 2 minuten langer dan vandaag wanneer het museum om exact 20.28 uur zal sluiten. (De openingstijd staat altijd vast; 12.00 uur).

Meer zin in wat actie? In Lelystad kun je in het Nieuw Land Museum Zumba dansen temidden van de polderlandschappen van schilderes Gerda Hofman. De tentoonstelling laat Hofmans verbeelding van de typische Nederlandse polderlandschappen zien. Zumba is een swingende work-out met Zuid-Amerikaanse dansstijlen zoals de cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba en calypso.

Het Afrika Museum in Berg en Dal neemt het thema van het museumweekend heel letterlijk; je kunt je daar laten verleiden door een museumstuk (Afrikaanse bosjesman) en daar dan vervolgens, "in stijl", mee op de foto. Dit museum doet overigens enorm veel voor het gratis publiek, zo zijn er diverse rondleidingen, is er een verhalenverteller, een Keniaanse kokkin, een workshop Afrikaanse muziek en een optreden van Tarika Samm.

Het Kachelmuseum in Alkmaar kun je met een gerust hart overslaan, buiten de gratis entree is er niets te doen, en mij leek het toch al geen geweldig museum.
Het Allard Pierson Museum is daarentegen altijd al erg interessant. Dit weekend hebben ze de Tour d'Amour, geniet van verhalen over liefde, lust en verleiding geïllustreerd met originele voorwerpen uit de oudheid. De Tours d'Amour starten beide dagen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Kijk voor andere musea op de website van het Museumweekend, er doen er meer dan 500 mee.

Labels: museumweekend 2010, verleiden, musea, Almere, De Paviljoens, Allard Pierson Museum, Berg en Dal, Afrika Museum

Geen opmerkingen: