zondag, juli 25, 2010

Rel rond homopriesters in Italie

Een reportage over homopriesters in Rome dat gisteren in het Italiaanse weekblad Panorama verscheen heeft de Vaticaanse muren weer eens flink doen schudden.

Het artikel, dat verscheen onder de titel De mooie nachten van de homopriesters, brengt verslag uit van de priesters die in het Romeinse homokwartier rondhangen en er gaybars bezoeken. Een journalist dook onder het in het homomilieu en heeft verscheidene homopriesters een maand gevolgd in gaybars. Voor de reportage werd onder meer gebruik gemaakt van een verborgen camera.

Het bisdom Rome kondigde alvast aan dat het streng zal optreden tegen priesters die er een dubbel leven op nahouden. Het Vaticaan verkoos geen reactie te geven op het artikel en verwees naar de mededeling van het bisdom Rome. "Priesters die een dubbel leven leiden, hebben niet begrepen wat het priesterschap is en hadden geen priester moeten worden", aldus het bisdom Rome. "Het gedrag van deze priesters brengt schade toe aan het imago en de integriteit van de Kerk en wij zullen er hard tegen optreden."

Priesters zijn toch ook net mensen, het is dan ook opmerkelijk dat het woord homopriester geen bestaand woord is, de spellingchecker kent het ook niet.



Bronnen
Panorama
HLN

Labels: homopriesters, Italië, Panorama, Rome, Vaticaan, bisdom

1 opmerking:

Rambi zei

Wat had je anders verwacht van mannen in een jurk???