maandag, juli 26, 2010

Tempel van Salomo in Brazilië

De Pinkstergemeente groeit explosief, met name in Zuid-Amerika. Het is dan ook juist daar dat ze met een groots plan komen. De Pinkstergemeente in Brazilië (Igreja Universal do Reino de Deus) wil voor $ 200 miljoen een exacte replica van de Tempel van Salomo bouwen in Sao Paulo.

De Tempel zal over vier jaar klaar zijn en dienst gaan doen als een megakerk die plaats moet gaan bieden aan 10.000 gelovigen. Ook zal de Ark van het Verbond precies volgens de Bijbelse omschrijvingen worden nagemaakt en in deze tempel worden geplaatst. De stenen worden uit Israël geïmporteerd. Volgens het opperhoofd van de Pinkstergemeente in Sao Paulo zijn het precies dezelfde die werden gebruikt voor de bouw van de tempel in Israël; stenen die getuige waren van de kracht van God, 2000 jaar geleden. De buitenkant zal er exact hetzelfde uitzien als de tempel die in Jeruzalem werd gebouwd.

De tempel wordt 55 meter hoog en zal in het centrum van Sao Paulo worden gebouwd en twee keer zo hoog zijn als het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. Mocht het dus niet tot zielenheil leiden, dan hebben ze er in Brazilië in ieder geval een leuke, nieuwe toeristische attractie bij.

De Pinkstergemeente is de snelst groeiende religie in de wereld, na de Islam. Op het moment telt de totale Pinksterstroming ongeveer 619 miljoen leden wereldwijd. Ze zijn sterk geinstitutionaliseerd en verdeeld in vele denominaties. De populariteit hebben ze te danken aan de (vooral voor derde wereldlanden) aansprekende spiritualiteit en theologische flexibiliteit. Doordat zij zich zo gemakkelijk aanpast zijn de kenmerken van de oorspronkelijke beweging (o.a. in tongen praten en tweede doop) niet overal meer duidelijk te herkennen.

Bronnen Guardian, Alternative Religions- Stephen Hunt

Labels: Pinkstergemeente, Tempel van Salomo, Sao Paulo, Brazilië, Israël, Tempel

Geen opmerkingen: