zaterdag, juli 03, 2010

Verlies verpest feest op Israelisch-Braziliaanse Kibboets

Er is niet zo leuk voor een Braziliaan als voetbal. Voor de inwoners van kibboets Bror Hayil, joods Braziliaanse immigranten in Israël, was het gisteravond dan ook de bedoeling dat het de hele avond groot feest zou zijn. Sambaklanken vervingen het gewoonlijke geluid van sirenes (de kibboets ligt 2,5 km van de Gaza strook).

Er was een groot scherm geplaatst bij het zwembad, iedereen was in Braziliaanse outfit, er was een band, een barbecue en meer dan voldoende eten en drinken. Natuurlijk zouden ze gaan winnen, maar ook bij een, bijna niet voor te stellen, verlies zou de big party gewoon doorgaan, zo sportief is een Braziliaan wel.

De carnaval atmosfeer groeide toen Robinho scoorde in de 10e minuut, men danste, zong en wuifde. En toen veranderde alles.... Na de Nederlandse gelijkmaker werd het bijna doodstil in de kibboets. En toen het Braziliaanse elftal in de 72e minuut ook nog met een man minder moest spelen, stopten zelfs de drummers van de band ermee.
De Braziliaan bleek niet zo sportief als gezegd (dat hebben we ook tijdens de wedstrijd wel gezien), na het laatste fluitsignaal ging iedereen direct naar huis. De organisatie bleef met tonnen eten en drinken zitten. Helaas waren er geen Nederlanders in de buurt.

BronYahoo News

Labels: Brazilië, Nederland, WK, kibboets, Israel, Bror Hayil, verlies, Robinho

Geen opmerkingen: