dinsdag, juni 12, 2007

Inwoners van Legoland met smurfentanden laten weer van zich horen

Denemarken werd in de 10e eeuw veroverd door de Viking koning Harald Blauwtand (zal wel Rottand geweest zijn) die de mensen tot het christendom bekeerde.
De opvoeding van de koning met de smurfentanden heeft de Denen geen goed gedaan en tot op de dag van vandaag maakt het de Denen tot kleinzielige Legoland burgers die, in plaats van hun vrije tijd door te brengen in Tivoli, zich liever bezighouden met het beledigen van niet-Deense wereldburgers.

Maakte eerst Jyllands Posten (ook wel de Knäckebröd krant genoemd) zich al schuldig aan het publiceren van spotprenten van Mohammed, nu kreeg de paus er weer van langs.
De Deense kunstgroep "Surrend", berucht om haar provocerende aanplakbiljetten, richt haar gifpijlen nu op de katholieke Kerk. Jan Egesborg, de oprichter van de Surrend-groep, plakte in Berlijn meer dan duizend affiches op die de afkeurende houding van de (Duitse) paus tegenover homoseksualiteit aanklagen. "De paus hoeft zich niet te mengen met het privé-leven van de mensen", aldus de 45-jarige actievoerder.

Meest opmerkelijk is dat de paus zich helemaal niet met de Denen bemoeit, er zijn daar namelijk maar 0,6 % katholieken (en daar is hij blij om) en de kans is klein dat daar veel homo's tussenzitten.

Geen opmerkingen: