dinsdag, juni 12, 2007

Op kosten van de heer Jacobs

Iedereen kent waarschijnlijk de reclame wel van die grappige Albert Heijn manager. Zijn echte naam is Harry Piekema, hij begon zijn carriere als clown in het duo Hamm en Hoppa en via een heleboel serieuzer werk werd hij "manager van Albert Heijn". Altijd erg grappig, het leuke is dan ook dat wij in Almere nu ook zo'n Albert Heijn manager hebben, nee niet de bekende Bunny het betreft hier de manager van de nieuwe HEMA in Almere, de heer Jacobs.
De gelijkenis zit hem zowel in het uiterlijk als in het gedrag.

Wij kregen onlangs een vernieuwde, hippe HEMA in Almere. Het is een van de weinige winkels in het Stadshart die elke zondag geopend is. Soms is dat erg handig, samen met de open Bunny is er nu niets meer in een huishouden dat je niet nog even op zondag kunt halen.
Zo ook afgelopen zondag. Direct bij binnenkomst viel ons op, naast het feit dat het extreem rustig was, dat er een groot schoolbord bij de ingang stond met "broodjes haring voor 1 euro in het restaurant". Dat is natuurlijk extreem goedkoop, dus togen wij naar het restaurant. Bij de broodjescorner stond de vriendelijke manager samen met al zijn beveiligingspersoneel en nog wat andere medewerkers. In plaats van aansporingen tot arbeid stond hij zijn broodjes aan te prijzen bij het personeel, onder het roepen van enthousiaste zinnen als "neem maar wat je lekker vind", "op kosten van de heer Jacobs"!. Vanzelfsprekend namen zij allemaal de duurste broodjes. Zo niet de klanten, die namen net als wij allemaal een broodje haring voor 1 euro (waar hij dus nog ruim op toe moet leggen) en verder over het algemeen niets. Terwijl dus de haringverliezen de pan uit begonnen te rijzen werd de rest van de omzet door het personeel opgegeten, die allemaal gezellig aan een tafel rond de heer Jacobs geschaard zaten.

Het moet gezegd, het is een leuk restaurant (echt extreem veel hipper dan het vroeger was) met een prachtig uitzicht. Dus ga eens kijken, voor het faillissement een feit is en neem een broodje "op kosten van de heer Jacobs"! Nergens eet je zo goedkoop een haring en de heer Jacobs is een attractie op zich.

Geen opmerkingen: