maandag, juni 04, 2007

Filmrecensie The Devil wears Prada

Door Michael Koukos

Regie:
David Frankel
Speelduur: 110 minuten
Cast: Anne Hathaway (Andy Sachs), Meryl Streep (Miranda Priestly), Stanley Tucci (Nigel) e.a.
Jaar: 2006

Andrea wordt totaal onverwachts aangenomen als assistente van Modefeeks Miranda Priestley. Zij is de bazige hoofdredactrice van een invloedrijk glamourtijdschrift.
Nu is Andrea zelf alles behalve modebewust en krijgt de ene hilarische opmerking na de andere naar het hoofd geslingerd wat haar uiterlijk betreft.
Van Miranda krijgt zij de meest misselijke opdrachten te vervullen maar een grijze muis blijft een grijze muis dus zolang zij niets aan haar uiterlijk doet wordt zij ook niet ernstig genomen.
Pas na een totale make-over tot bijna topmodel wordt zij serieus genomen en begint een supersnelle klim naar de top wordt de modewereld...... maar tegen welke prijs?

Men is er goed in geslaagd om van het flinterdunne verhaal toch een leuke, hippe en vlotte film te maken. Eigenlijk is het hele verhaal slechts een afrekening van Lauren Weisberger, de schrijfster van van het boek, tegen haar vroegere werkgeefster Anna Wintour. Anna is de hoofdredactrice van Voque en Lauren was haar assistente. Er zijn dus zeker saaiere waargebeurde story`s verfilmd.
De prima acteerprestaies, leuke grappen en het hoge tempo maken dit tot een erg vermakelijke film voor het hele gezin. Ook de zeer eigentijdse en frisse soundtrack is het vermelden waard.

Geen opmerkingen: