woensdag, juni 06, 2007

Ski Sheikh

Heb je je wintersportvakantie al geregeld? Zo niet dan is het tijd om dat te doen. In principe maakt het niet uit, want je kunt het beste naar het sneeuwzekere Dubai gaan, weliswaar is het daar meestal 50 graden in de schaduw maar in het 22,500 m² grote Ski Dubai is het altijd winter. Er zijn 5 skipistes, je kunt er een complete outfit krijgen, er is een sneeuwpark van 3,000 m² om een ommetje te maken, zelfs apres-ski gelegenheden ontbreken niet, al zul je Frans Bauer en Jantje Smit er niet horen (dat maakt een wintersport naar Dubai alleen maar aantrekkelijker).
De oliesheiks hebben het weer goed gezien (en er het geld voor), als straks alle ijskappen gesmolten zijn en er geen wintersport meer bestaat dan skien zij vrolijk de bergen af. En niet alleen indoor, maar tevens outdoor want ook in de woestijn kun je van de zandduinen af skien.

Er zijn wel meer creatieve projecten in Dubai, zoals een aangelegde eilandengroep voor de kust in de vorm van een wereldbol, het duurste hotel ter wereld: Burj Al-Arab, met een gebouw in de vorm van een buigend zeil, als je er hebt geboekt haalt de chauffeur in Rollss Royce je op van de luchthaven, waarna je op je eigen kamer in kan checken.
Echt zijn alleen de kamelen in Dubai. Zelfs het Arabische erfgoed is fake en aangelegd in een arteficiele souk Madinat Jameirah.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze hebben nog behoorlijk wat spatjes in dat burj-al-arab. Je mag er niet eens met een jeans of T-shirt dineren....geef mijn portie maar aan de kat.

Erika Koukos zei

Dat is zo, maar je mag wel in theedoek dineren, die kun je dus snel even over je jeans gooien.