dinsdag, maart 04, 2008

Engelse Natalee Holloway in India

De Holloway zaak is nog niet ten einde of een soortgelijk drama, met veel overeenkomsten, vindt plaats aan het strand van Goa, India. Dit keer gaat het om de 15 jarige Scarlett Keeling uit Engeland. Waarschijnlijk was ook zij zwaar beneveld, had sex op het strand en is voor het laatst met 2 mannen in een bar gezien om 4 uur 's ochtends, waarna zij om 6.30 uur dood op het strand gevonden is. De zaak is zo niet mysterieuzer daar hier de autoriteiten er alles aan doen om de waarheid onder tafel te houden.

Grote verschil is dat Scarlett's lichaam dus wel gevonden is en dat zij samen met haar hippiefamilie 6 maanden op backpackvakantie was. Qua vastberadenheid lijkt moeder Fiona MacKeown veel op Bett.

Het vreemde is dat er direct autopsie op het lichaam is gedaan, waarna de zaak werd afgedaan als verdrinking. Dit terwijl nu blijkt dat het autopsierapport aangaf dat op het lichaam diverse tekenen van geweld waren te zien en er in haar longen nauwelijks water zat, wel zaten haar luchtwegen vol zand. Ook blijkt dat haar lichaam niet in het water is gevonden, zoals in het politierapport staat, maar op het strand.
Fiona weigert het lichaam van haar dochter mee terug naar Engeland te nemen, zij wil dat de zaak heropend wordt en grondig onderzocht. Helaas wordt de politie zelf verdacht terwijl deze zelfde personen de dood opnieuw moeten onderzoeken.

Drie weken voor de dood van Scarlett is namelijk ook een Australische toeriste op hetzelfde strand verkracht door mannen in uniform. Toen zij aangifte wilde doen deden ze er op het politiebureau alles aan om dit uit haar hoofd te praten: "het zou heel pijnlijk worden", veel tijd en geld in beslag nemen", etc. Waarna de toeriste onverrichter zake naar huis is gegaan.

Nog vreemder is dat Scarlett's moeder enkele dagen na het gebeuren een mailtje kreeg uit Engeland die beweerde dat hij gezien heeft dat Scarlett verkracht werd op het strand, maar dat hij zo bang was dat hij niets heeft gedaan, zelfs zo bang dat hij direct het land is ontvlucht. Meer wil hij helaas (nog) niet zeggen.

Zeker is dat vrouwen voorlopig beter niet in hun eentje naar Goa gaan.

Geen opmerkingen: