zaterdag, maart 29, 2008

Filmrecensie The Tiger and the snow

Door Michael Koukos

Regie: Roberto Benigni
Genre: komedie / drama
Tijdsduur: 114 minuten
Jaar: 2005
Acteurs: Roberto Benigni, Jean Reno, Nicoletta Braschi, Tom Waits, Emilia Fox, Gianfranco Varetto, Giuseppe Battiston, Lucia Poli, Chiara Pirri, Anna Pirri, Andrea Renzi, Abdelhafid Metalsi, Amid Farid

Attillio is een bevlogen leraar en poeet die op een kwade dag de vrouw van zijn leven tegen het lijf loopt. Hij is een erg charmante vent maar nogal lang van stof. Vittoria, gaat er echter vandoor en wil niets van hem weten. Wanneer zij voor haar werk naar Bagdad moet, raakt zij daar zwaar gewond.
Op een normale manier is er door de Amerikaanse invasie op dat moment niet meer in Bagdad te komen dus Attillio moet mee met een hulpkonvooi om zijn geliefde te vinden. In Bagdad vindt hij haar in kritieke toestand in wat voor een ziekenhuis zou moeten doorgaan. Nu kan zij niet meer wegrennen natuurlijk en dat komt hem goed uit.

Attillio heeft 4 uur de tijd om Vittoria te redden, maar zal hem dat lukken in een omgeving waar hij zich amper verstaanbaar kan maken. Het is een prachtige magisch-realistische film; tragisch, gevoelig en romantisch met af en toe een grappige noot. Vooral Jack Reno speelt het als altijd super maar om hem met zijn karakteristieke Franse kop voor arabier te laten doorgaan is misschien wat te veel gevraagd. De film heeft welliswaar veel weg van Benigni`s eerste en veel bekendere film La Vita e bella en is misschien alleen al daardoor een aanrader.

Geen opmerkingen: