maandag, maart 03, 2008

Schoenenstad Schoonhoven

In verband met de inkoop van boeken komen wij tegenwoordig op de gekste plaatsen. hierbij blijkt helaas soms dat mijn topografische kennis wat tekort schiet; zo moesten wij afgelopen zaterdag naar Schoonhoven, wat ik in Groningen gesitueerd had, maar dit bleek verhuisd te zijn naar omgeving Utrecht.

Ook TomTom had het er moeilijk mee want die liet ons over een kilometers lange dijk rijden waar twee auto's elkaar nauwelijks konden passeren, waardoor de Ka meerdere keren bijna de dijk af tuimelde richting ondergelopen uiterwaarden. De storm deed er ook niet veel goed aan.
Toch hebben we veilig en wel de zilverstad weten te bereiken. Eenmaal het zakelijke gedeelte vlot afgehandeld te hebben verzekerde de verkoopser ons dat er geen mooier plaatsje dan Schoonhoven in Nederland bestaat en dat wij er dus beslist moesten gaan kijken en ons laten verbazen en verrassen.
Verbaasd en verrast waren wij al snel, maar dit toch anders dan de bedoeling; er was 1,5 winkelstraat, weinig te zien en nog minder te doen.
Enige zilver was te zien bij enkele juweliers waarvan er een al een ingegooid raam had.

Gelukkig zagen wij, als laatste strohalm, nog een grote schoenenwinkel met fantastische schoenen in de etalage; Annet & Rob Schoenmode. Bij het naar binnengaan kwamen er al vluchtende klanten de winkel uit gerend, die ons vertelden niet naar binnen te gaan omdat de eigenaresse vreselijk onbeschoft was. Wij besloten het er toch op te wagen. Al snel bleek waarom eigenaresse Annet zo humeurig was; het was uitverkoop en de peperdure merkschoenen gingen voor half geld de deur uit, wat haar blijkbaar zeer aan het hart ging. We hoorden haar direct al tegen een meisje met een bungelende laars aan haar voet pissig zeggen; "als je een passende laars wilt, moet je voortaan maar aan het begin van het seizoen komen!".
Michael had inmiddels geweldige schoenen gezien en zo zaten wij geduldig op Annet te wachten. Toen ze Michael ging helpen snauwde ze hem alleen toe "Maat?". Tot haar grote ergernis had ze de juiste maat en zo moest ze deze schoenenn weer met pijn in haar hart voor half geld laten gaan.

In ieder geval is Schoonhoven, als je het chagrijn wilt doorstaan, een geweldige schoenenstad. Voor alle andere zaken zou ik hard doorrijden.

Geen opmerkingen: