woensdag, maart 05, 2008

Filmrecensie Resident evil Apocalypse

Door Michael Koukos

Regie: Alexander Witt
Genre: actie, science fiction, horror, thriller
Tijdsduur: 94 minuten
Jaar: 2004
Acteurs: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Oded Fehr, Thomas Kretschmann, Sophie Vavasseur, Razaaq Adoti, Jared Harris, Mike Epps, Geoffrey Pounsett, Zack Ward, Iain Glen, Dave Nichols, Stefan Hayes, Matthew G. Taylor

Hoofdpersonnage Alice weet te ontsnappen uit het zwaarbewaakte lab van een bedrijf dat de wereld volledig in zijn macht heeft (in ieder geval toch een verbetering tov het huidige kabinet zou je denken).
Wat zij buiten aantreft is echter niet meteen een opluchting; het krioelt er namelijk van de zombies en andere enge dingen.
De rest van het verhaal kunnen wij omschrijven als vluchten, vechten, vluchten, vechten, vluchten.....

Verfilmingen van games zijn meestal geen oscartrekkende pareltjes. Geen zinnig mens (behalve een enkele filmrecensent dan) zal dit dan ook verwachten van deze sequel van Resident Evil. Met die insteek is het natuurlijk al gauw mogelijk om wat schoonheidsfoutjes door de vingers te zien.
Allicht is het ontbreken van een verhaal het meest in het oog springende gebrek maar het mannelijke publiek zul je hierover niet horen klagen. De hoofdacteurs zijn namelijk vervangen door de bloedmooie fotomodellen Milla Jovovich (die voor het gemak is uitgedost in een wel erg kort rokje) en Sienna Guillory.
Als ik je vertel dat deze twee dames de beste acteurs van de hele cast zijn, dan weet je vast genoeg. Maar ok, visueel komt de film erg dicht bij de game en de actie is bijna net zo opwindend als het spelen van Resident Evil.
Het wapenarsenaal waarover de helden beschikken is uiterst indrukwekkend doch de revelatie in deze film is mijns inziens toch Nemesis. Deze gigantische, zwaar bewapende zombie is zo mogelijk nog indrukwekkender dan in het spel.

De combinatie tussen horror (zonder al te veel goor) en actie werkt hier goed zodat de film geen seconde verveelt. De komische noot van Mike Epps is helaas een totale misfit en had men beter achterwege kunnen laten.
Voor de echte horrorliefhebber valt de film misschien wat licht uit maar het is in ieder geval wel een goede actiefilm geworden waar lekker veel elitetroepen aan flarden worden geschoten. Nemesis for president!

Geen opmerkingen: