woensdag, juli 01, 2009

Wilt u de Hound met lijst of flieten?

Dat Grieken hond eten is uitzonderlijk, dat Chinezen dit doen is echter algemeen bekend, al proberen zij dit in het buitenland te verbergen. Soms komt dit toch op verrassende wijze aan het licht.

Tijdens de meteropname bij een Chinees restaurant in Paramaribo door een werknemer van het Energie Bedrijf Suriname (EBS) ontwaarde betrokkene een partij honden op de BBQ. De Chinese koks die deze gevangen straathonden vakkundig aan het prepareren waren , hadden niet eens in de gaten dat deze EBS-medewerker het tafereel even nauwgezet stond op te nemen als hij geroutineerd de meteropname deed.

Na melding door de EBS medewerker bij diens bedrijf werd door het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) onmiddellijk een inval gedaan in dit restaurant. Het bericht sloeg heel hard aan bij de klanten van de Chinees, vooral onder de loyale klanten van dit restaurant die vaak een gegrilde straathond als kip van de A-klasse op hun bord geserveerd hadden gekregen.

En wat werd er aan het geheel gedaan? Niets! Het desbetreffende Chinese restaurant werd geen boete opgelegd, er werd hem ook niet de vergunning ingevorderd en het werd ook niet gesloten, een gewaarschuwd mens....

Geen opmerkingen: