donderdag, juli 16, 2009

Rituele zelfmoord-berg

De berg Salève, op de Frans-Zwitserse grens, torent hoog boven Genève uit en is niet alleen populair bij paragliders maar volgens de burgemeester van het dorpje Collonges-sous-Salèves ook bij allerhande andere springers. Burgemeester Pierre-Henri Thévoz is het grote aantal zelfmoorden op zijn berg meer dan zat. Ook vreest hij veel negatieve publiciteit die het toerisme in zijn gemeente kan schaden, als het op bestedingen aankomt is het triest gesteld met de zelfmoordenaars.

Deze keer wordt een soort rituele zelfmoord onderzocht. Een man en een vrouw werden dood onderaan de berg gevonden. Het stel was zwaar verminkt want kennelijk zijn ze gewoon gedoken, met het hoofd naar beneden. Naast de tas van de man vond men een Nederlandse bijbel. Op het lichaam van het vrouwelijke slachtoffer waren strepen getrokken met kaarsvet. Het vermoeden is dat het te maken heeft met een of ander duister ritueel dat voor haar dood heeft plaatsgevonden. Gezien de bijbel gaat men ervan uit dat het om een Nederlandse man gaat, de vrouw zou waarschijnlijk Spaans zijn. Beiden zijn tussen de 30 en 40 jaar.

Een wandelaar zag het mysterieuze duo op 7 juni, de laatste keer dat iemand ze in leven heeft gezien. De politie is nog niet achter de identiteit van de zelfmoordenaars. De Nederlander had op zijn schouder de tekst 'EBL' getatoeëerd en droeg een T-shirt met de letter A en vleugels. Vooralsnog heeft niemand hen als vermist opgegeven.

Geen opmerkingen: