zaterdag, juli 11, 2009

De Pastinaeck is top

Gisteravond was het tijd om eens een kijkje gaan nemen bij De Pastinaeck in Amersfoort, winnaar van Mijn tent is top 2009. Rianne en Lie waren destijds superenthousiast, dus wij waren erg benieuwd wat hier na 2 maanden nog van over zou zijn.

Samen met Remco werden wij enthousiast en gastvrij ontvangen door Lie. Alhoewel het restaurant overvol zat, voelde de sfeer direct goed. Trendy en toch huiselijk. Na aan de tafel te hebben plaatsgenomen kwam er direct een ober het apertitief opnemen, zo zien wij het graag. In vlot tempo volgde de amuse en de kaart. Ondertussen spotten we ook Rianne al, ook nog even vrolijk.

Wij waren erg nieuwsgierig naar de vergeten groente, maar hadden verder een saaie Hollandse kaart verwacht, niets is minder waar, de kaart is erg verrassend. Als voorgerechten kozen wij het staartstuk met Reypenaar V.S.O.P. en de zalm met zoet-zure pompoen. Allebei prima van smaak en ook de presentatie liet niets te wensen over. Als hoofdgerechten kozen wij de Kibbeling van Schelvis met mosselen en de parelhoen gevuld met o.a. pistachenoten, dit laatstse vooral omdat dit geserveerd werd met de langverwachte Pastinaak. En ook dit was weer een schot in de roos. De Pastinaak proefde zoetig en helemaal niet saai-Nederlands.

De filosofie van De Pastinaeck berust op de volgende sleutelwoorden: laagdrempelig, gezellig, informeel, gezond, passievol en eerlijk. En wij kunnen volmondig beamen dat deze filosofie volledig bewaardheid wordt, dit alles ook nog eens tegen zeer schappelijke prijzen. Tevens hebben wij kunnen constateren dat het enthousiasme van de dames nog niets heeft ingeboet, integendeel zelfs. Ook het commentaar tijdens de uitzendingen van zelfingenomen blaaskaak Herman den Blijker bleek in het geheel niet tot uiting te komen. Zo zouden Rianne en Lie het personeel niet voldoende onder controle hebben, nu zijn wij echt niet de gemakkelijkste klanten, maar wij ervaarden de bediening als perfect; correct en toch niet te formeel.

Wij kunnen niet anders concluderen dat De Pastinaeck inderdaad top is en dus de terechte winnaar van Mijn tent is top. Ons zullen ze er in ieder geval nog regelmatig zien, daar rijden wij graag voor naar Amersfoort.

Geen opmerkingen: