donderdag, januari 27, 2011

Rochus Misch met looprek klem tussen de post

Na verloop van tijd sterft de geschiedenis uit, doordat de langst levende die het nog had meegemaakt ook overlijdt. Zo ver is het nog niet met Rochus Misch, maar deze oud telegrafist van Hitler is inmiddels al wel 93 jaar, onkruid vergaat niet zeggen ze wel eens. Misch is de laatste die uit eigen ervaring kan vertellen hoe Hitler zich in 1945 van het leven beroofde. In 2008 bracht hij zijn memoires uit, die momenteel worden verfilmd.

Misch voelt zijn ouderdom wel, hij is dan ook hij niet meer in staat de scheepsladingen aan fanmail te beantwoorden. Misch krijgt naar eigen zeggen brieven uit alle windstreken. "Ze komen uit Korea, Amerika, Finland en IJsland en geen enkele brief heeft een negatieve toon", aldus Misch. Nee dat begrijp ik wel, je moet wel een zo'n idioot zijn om zo iemand nog fanmail te sturen. Vroeger stuurde de hoogbejaarde Duitser zijn fans gesigneerde oorlogsfoto's van zichzelf in een SS-uniform. Hij was lid van de Leibstandarte-SS Adolf Hitler. Nu loopt hij met een looprek door zijn appartement, tussen de post die zich maar blijft opstapelen.

Bron
HLN

Labels: Hitler, SS, Misch, Rochus Misch, memoires

1 opmerking:

Niek zei

Een looprek zorgt er wel voor dat de mensen in beweging blijven. Gelukkig maar dat ze bestaan, zo houden we elkaar goed op de been.