maandag, januari 17, 2011

Cambodja: Oud en nieuw in Siem Reap

Inmiddels was het oudejaarsavond geworden en zaten wij nog steeds op Changi Airport. Nergens werd weliswaar een vertraging aangekondigd, maar vliegen deed Silk Air in ieder geval nog niet. Zouden we de jaarwisseling op de luchthaven moeten vieren?

Gelukkig ging er rond 19.30 uur toch nog een vliegtuig naar Cambodja. Silk Air heeft wat kleinere vliegtuigen, maar gelukkig toch vrij nieuw, zo landden wij twee uur later veilig op Siem Reap. We waren benieuwd, want vanuit de lucht zag Cambodja er aardedonker uit.

De luchthaven zag er best mooi uit en alles ging, op mijn visum na, behoorlijk snel. Voor het visum zat een bureaucratische rij van 10 man klaar, die allen een "belangrijke" taak hadden te vervullen met betrekking tot het paspoort. Helaas handelde men de paspoorten/ visa niet een voor een af, af en toe gaven ze er een door, maar vaker liet een mannetje rustig het ene paspoort wat langer op een stapel liggen dan het andere. Zo kon het gebeuren dat Michael een kwartier eerder in Cambodja werd geaccepteerd dan ik. Wat de reden daarvan is weten we niet, opvallend is wel dat ik een heel chagrijnige foto in mijn paspoort heb staan en Michael een vrolijke, misschien dat dat scheelt.

Inmiddels waren we na twee dagen reizen/ niet slapen bekaf, in de taxi op weg naar ons hotel, Lotus Lodge, besloten we dan ook oud en nieuw maar eens een keer over te slaan en lekker te gaan slapen. Het was echter inmiddels al 23.00 uur en daarom besloten we toch op de uitnodiging voor het oud en nieuw feest van Menno, de Nederlandse manager van Lotus Lodge, in te gaan. We zouden 1 drankje doen en dan direct na de jaarwisseling gaan slapen.

Het personeel en familie van het personeel kregen hun jaarlijkse cadeautjes van de baas en waren uitzinnig van vreugde. Elk cadeautje werd onder luid gegil en gelach uitgepakt en aan iedereen getoond. Vooral de vrouwen leken net parkietjes, na het uitpakken volgde steevast een langgerekt "ieieieieieie" en gedans en gespring. Vuurwerk was er niet, wel een barbecue, champagne en veel gezelligheid. De vermoeidheid verdween als sneeuw voor de zon en zo werd het dan toch nog ver in het nieuwe jaar alvorens wij ons bed opzochten.

Labels: Cambodja, Siem Reap, Lotus Lodge, jaarwisseling, oud en nieuw, visum

Geen opmerkingen: