zondag, mei 08, 2011

Aankomende woensdag mega-aardbeving voorspeld in Rome

Visionairs uit lang vervlogen tijden lijken nog steeds meer grip op mensen te hebben dan wetenschappelijke onderzoeksmethoden en - instrumenten zoals een seismograaf. Eerlijk is eerlijk, ook die apparaten blijken veel rampen niet op tijd te hebben voorspeld, maar of we de voorspellingen van vroegere astrologen, seismologen en zieners wel kunnen vertrouwen?
Rome is in ieder geval in de ban van 11 mei, niet omdat het dan de dag van de verpleging is, maar omdat de in 1979 overleden Raffaele Bendandi, die dag een grote aardbeving in Rome heeft voorspeld.

Al maanden is Italië in rep en roer. In blogs, sociale media en de pers nemen voor en tegenstanders van het werk van Raffaele Bendandi alvast een voorproefje op een grote aardbeving, door over elkaar heen te buitelen als een soort straalstroom. De ziener Benandi heeft lang geleden namelijk voorspeld dat er op 11 mei 2011 zo'n grote aardbeving rond Rome zal plaatsvinden, dat de stad geheel van de aardbodem weggevaagd zal worden.

Raffaele Benandi overleed in 1979. Hij was een autodidact, geboren in 1893. Hij voorspelde de aardbeving van 1915, die 30.000 Italianen het leven kostte. Deed daarna weer een schot in de roos met zijn voorspelling van de aarbeving bij Fruili in 1976 met 1000 doden en 45.000 daklozen. Benandi heeft meerdere rampen tot op de dag nauwkeurig voorspeld.

Inmiddels is de bevolking in Rome dan ook totaal in paniek geraakt. Televisiezenders, wetenschappers en allerlei overheidsfunctionarissen proberen de mensen al weken gerust te stellen dat het allemaal onzin is en er niets aan de hand zal zijn. Desondanks hebben veel mensen al vrij genomen om Rome en omgeving rond de gevreesde dag te kunnen verlaten. Mensen die geen vrij meer kunnen krijgen, zeggen al zich dan maar ziek te zullen melden.
Waar ik wel benieuwd naar ben en waar tot heden niets over bekend is, is wat de paus gaat doen.

Zo het er naar uitziet zal het komende woensdag enorm stil worden in Rome, geloof je dus niet in de voorspellingen van Benandi, dan raad ik je aan ook vrij te nemen op 11 mei, want het is natuurlijk wel een uitgelezen kans om Rome te gaan zien, zo rustig als aanstaande woensdag zal het er waarschijnlijk nooit meer worden.

Bronnen
News24
Theendtimesarehere

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij zat er niet ver naast, 1 landje naar links en iets minder doden

Erika Koukos zei

Gelukkig idd, al is het natuurlijk erg genoeg voor de mensen die wel getroffen zijn