vrijdag, mei 06, 2011

Iedere dag één Belg bestolen door nepagent

Hier ben ik er nog geen tegengekomen, maar in België is het aan de orde van de dag; criminelen die zich voordoen als politieman. In de eerste negen maanden van 2010 werden maar liefst 389 Belgen het slachtoffer van die truc. De daders zijn vooral uit op geld, juwelen en auto's.

De dankbaarste slachtoffers zijn meestal bejaarden. De nepagenten zeggen doodeenvoudig dat ze met een onderzoek bezig zijn en vragen waar geld en juwelen worden bewaard. Uiteindelijk slagen ze er meestal ook in om die waardevolle bezittingen mee te nemen. Zogezegd voor sporenonderzoek.

De daders opereren ook meer en meer langs snelwegen, waar ze met blauwe zwaailichten op het dak van hun auto chauffeurs naar de kant halen en hen beroven van hun geld of auto. De Franse politie kent het probleem al langer en krijgt er maar geen vat op. Wie straks naar het zuiden trekt, wordt gewaarschuwd voor nepagenten die auto's met buitenlandse nummerplaten afleiden naar afgelegen en meestal onverlichte parkeerterreinen om daar hun slag te slaan.

Bron
Gazet van Antwerpen

Geen opmerkingen: