De Radboud Universiteit in Nijmegen wil tot de beste van Europa gaan behoren. Daarvoor zijn o.a. veel wetenschappelijke publicaties nodig.
De druk om te publiceren wordt veel wetenschappers te zwaar. Een derde van de wetenschappers aan de Radboud Universiteit in Nijmegen vindt dat de balans tussen werk en privéleven is verstoord door de steeds zwaarder wordende eis om internationale artikelen te schrijven. Dit alles is gebleken uit een onderzoek dat het Nijmeegse universiteitsblad Vox heeft gehouden onder de medewerkers van 22 wetenschappelijke instituten van de RU.
Een wetenschapper zegt "elk jaar maar wat te leveren om geen geouwehoer aan zijn hoofd te krijgen." Hij kent in zijn directe omgeving voorbeelden van onderzoekers die "in het verdomhoekje" terechtkwamen omdat ze te weinig publiceerden.
Nu ben ik erg nieuwsgierig wie dit is? En hoeveel onderzoekers nog meer "zomaar wat leveren".
In ieder geval biedt dat wel enig perspectief voor mij, over een paar jaar zijn zij misschien allemaal overspannen of de laan uitgestuurd, wat veel onderzoeksplaatsen op zal leveren.
2 opmerkingen:
Die profs moeten niet zeuren. Zij krijgen een riant salaris om alleen maar wat uit hun eigen boeken voor te lezen (die door studenten ook nog eens verplicht moeten worden aangekocht) en af en toe wat tentamens te corrigeren.
Natuurlijk is dan alles wat zij voor dat standaardsalaris extra moeten doen te veel want dan houden zij te weinig tijd over voor hun schnabbels zoals interviews en toelichtingen voor de pers en het advies uitbrengen aan allerlei instanties.
Dit is dus puur zakken vullen op academisch niveau.
Niet zeuren dus en onderzoekjes doen beste profs.
Maar zo zijn ze niet allemaal hoor!
Een reactie posten