maandag, april 10, 2006

The postman always rings at home

Vorig jaar kwam er bij ons veel post nooit aan. Ik heb heb toen een klacht ingediend (denkende dat dit toch wel niets uit zou halen), en zowaar werd er door TPG aktie ondernomen. Er bleken meer mensen in de buurt met hetzelfde probleem te kampen te hebben.
Na lange tijd bleek dat er een postbode thuis een prive-postkantoor wilde openen, want zijn hele huis bleek vol post te liggen, de post uit onze buurt dus. De man werd op staande voet ontslagen, waarna er kennelijk weinig personeel over bleef want de post is nooit meer op de plaats van bestemming aangekomen.

Ik vond het een vreemd verhaal, want als je geen zin hebt om de post te bezorgen dan zorg je toch dat je het ergens weggooit?
Het blijkt toch vaker voor te komen, want een Britse postbode die duizenden brieven en pakjes mee naar huis nam in plaats van ze te bezorgen, is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. De 19-jarige man, Christopher Meek, bekende 13.819 poststukken te hebben achtergehouden, naar eigen zeggen omdat zijn postzak anders te zwaar zou zijn geweest.
Is die postzak dan niet zwaar als je die mee naar huis moet nemen?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie nu net dat TNT weer eens 1000den arbeidsplaatsen schrapt omdat er minder post zou worden verstuurd. Tot nader order krijgen wij echter nog steeds rond 17:00 de post van de buren zodat wij elke avond met het hele blok kunnen gaan kwartetten met de post.
Dus waarschijnlijk wordt het nu nog erger??

Erika Koukos zei

Nog erger? dan meoten wij maar hopen dat mensen meer per email gaan doen en wij dus daadwerkelijk minder post gaan krijgen.

Anoniem zei

Dat proces is al aan de gang, het is in Nederland al redelijk aanvaard om op business to business level facturen en gevoelige informatie via email te versturen (blijkt tegenwoordig ook veel veiliger te zijn dan met de post). Binnenkort is de postbode definitief vervangen door de mailbode.
Bovendien krijgen wj kilo`s ongevraagde reklame via de brievenbus (SPAM, email spam is redelijk goed te filteren en stukken milieuvriendelijker.

Erika Koukos zei

Alhoewel spam ook heel irritant is.