woensdag, april 19, 2006

Nature of Nurture?

Er is nooit een eensluidend antwoord gegeven op de vraag wat een grotere rol speelt in de uiteindelijke intelligentie en persoonlijkheid van een individu; opvoeding of natuur. Is de rol van de genetica groter of die van de omgeving op de ontwikkeling van kinderen?

Dieter Brauer uit Duitsland heeft in ieder geval onlangs de vruchten kunnen plukken van de opvoeding van zijn 3 jarig dochtertje Hannah.
Dieter heeft Hannah altijd op het hart gedrukt nooit te liegen.
Toen de politie hem aan wilde houden voor te hard rijden is hij, nog harder, doorgereden daar ook zijn rijbewijs inmiddels van een historische datum was.
De agenten noteerden zijn nummerplaat en stonden binnen no time bij Dieter op de stoep.
Zijn vrouw Nina vertelde de politie dat Dieter niet thuis was.
Goed opgevoede Hannah vertelde de agenten dat haar vader wel thuis was en wees ze de kelder waar haar vader zich verstopte.
Gelukkig is haar vader niet boos maar blij dat Hannah zo consequent de regels volgt die zij heeft geleerd.

5 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Inderdaad is naar buiten gekomen dat pappa niet boos was, maar wij waren er niet bij en kennen ze niet, het kan dus inderdaad heel anders zijn en lopen.
Het is vreemd ja dat er zoveel van die familiedrama's voorkomen, je moet toch wel heel diep wanholpig zijn om zoiets te doen.

Anoniem zei

Uit onderzoek is gebleken dat intelligente kinderen vaker liegen dan domme kinderen.
Heel domme kinderen zouden zelfs helemaal niet in staat zijn om te liegen....heb het ook maar ergens gelezen hoor.

Erika Koukos zei

Misschien dat domme kinderen niet doorhebben dat zij net zo goed kunnen liegen. Maar voor intelligent kinderen lijkt mij dat zij de keus hebben, het kan dan toch niet zo zijn dat ze altijd voor liegen kiezen?

Anoniem zei

Is dat toevallig dat er zoiets juist in Duitsland plaatsvindt?
Trouwens, is dat een intelligente vader die zijn kroost leert om ten aller tijden de waarheid te spreken
en dan vervolgens zelf gaat liegen dat ie niet thuis is!Nee, hij is dom en dat zit hem natuurlijk in zijn arische genen die zijn dochter duidelijk van hem heeft mogen erven.

Erika Koukos zei

Een slecht voorbeeld is het in ieder geval.