vrijdag, april 28, 2006

Pizza spreekt

Als het over sex gaat staat de paus doorgaans vooraan om zijn zegje te doen. Tijdens WO II ging het nooit over sex en paus Pius XII heeft dan ook de hele oorlog gezwegen. Je zou denken dat het Vaticaan zich daar wel voor zou schamen, maar niets is minder waar, er is al jaren een procedure aan de gang om Pius zalig te verklaren. In 1965 kwam er toch een sprankje schaamte vrij en heeft het Vaticaan een verklaring uitgevaardigd waarin de Joden werden vrijgesproken van de moord op Jezus, helaas hadden de meeste Joden daar niets meer aan. Misschien dat de Kerk zich realiseerde dat als Jezus tijdens WO II geleefd had hij vermoord zou zijn door "christenen", daar Jezus ook een Jood was.

Nu is onlangs de 39 jarige pater Pierbattista Pizzaballa door de paus benoemd tot de nieuwe custos (Latijn voor 'beheerder' of 'bewaker') van het Heilig Land.
Deze "jonge" herder gedraagt zich daar als een jonge hond en doet allemaal stoute dingen die de paus liever niet ziet en vooral liever niet hoort.
Afgelopen dinsdag sprak Pizzaballa tijdens een conferentie in Tel Aviv over de acties van de Kerk tijdens de Holocaust, Pizzaballa bekritiseerde de houding van de kerkleiders en keurde deze ten zeerste af.
Dit lijkt allemaal niet zo spectaculair, maar is het wel, daar zo'n custos eigenlijk geen woord mag spreken zonder dat de paus het heeft goedgekeurd. Helaas heeft het dus de officiele houding van het Vaticaan nog niet veranderd.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zou best kunnen dat deze kuilengravende paus ook een oorlogsverleden heeft, is dat al uitgezocht???

Erika Koukos zei

Dan moet dat in een vorig leven zijn geweest, want hij is pas 39.

Anoniem zei

de paus??? dan is die dringend aan bo-hylurox toe.

Erika Koukos zei

Oh ik dcaht dat je Pizza bedoelde, maar nu zie ik dat er in je bericht paus stond, sorry.

Anoniem zei

ja ze ontkennen alles wat in hun straatje niet past.maar ja meneer Pizzabella is helaas een uitzondering die misschien nog een straf krijgt omdat ie slim en waarheid heeft gesproken.

Erika Koukos zei

Zo zijn ze wel ja.