donderdag, maart 01, 2007

Bollen buik

Heb ik hier laatst nog verteld over de desastreuze buikwandcorrectie van een Almeerse, waarbij de navel over de grond rolde, het kan nog erger.
Stel je hebt een dikke buik en een bijstandsuitkering, dan heb je niet eens geld voor zo'n martelgang. Eigenlijk moet je daar blij om zijn, maar een Nederlandse bijstandstrekker was dat niet en reisde ter financiering daarom maar liefst 3 keer naar Suriname, met een nog dikkere buik dan anders, vol bolletjes.

Helaas was zijn buik nu zo dik dat het opviel en hierop volgde dan ook een half jaartje cel in Suriname.
Dikke buik Patrick C. beklaagde zich er vervolgens in Paramaribo over dat de Nederlandse bijstandsuitkering niet hoog genoeg is voor een buikwandcorrectie. Kennelijk is die uitkering hoog genoeg om zoveel te eten dat de buik zo dik wordt zou je denken. Volgens C, echter was hij in 2003 geopereerd en had daar de dikke buik aan overgehouden. Volgens zijn advocaat lijdt haar cliënt nu aan een buikvliesontsteking en moet hij zo snel mogelijk naar Nederland om geopereerd te worden.
C. zei voor de rechter dat als hij 'te lang' moet zitten hij vreest dat zijn bijstandsuitkering wordt gestopt en zijn buik nog dikker zal worden. En dan mag hij nog blij zijn dat zijn navel er nog aan zit.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij is een langdurig verblijf in een Surinaamse gevangenis nou net de ideale remedie tegen een bolle buik.

Erika Koukos zei

Scheurbuik geeft het meest optimale resultaat.