zondag, maart 04, 2007

Naar de zon tijdens maansverduistering

Ikaros en Deadalus werden door koning Minos gevangen gehouden op Kreta, daarom bedacht Daedalus een manier om te ontsnappen: hij bouwde vleugels van een houten raamwerk, veren en was. Omdat de was niet mag smelten, waarschuwde Daedalus Icarus om niet te dicht bij de zon te vliegen. In zijn enthousiasme wordt Icarus echter roekeloos; hij vliegt te hoog zodat de was alsnog smelt en hij neerstort in de Egeïsche Zee.
Het verhaal van Icarus is typerend voor het thema van Hybris, dat algemeen voorkomt in de Griekse mythologie; hierin wordt een persoon afgestraft voor zijn eigen hoogmoed of overdreven zelfvertrouwen.

Van dit laatste hadden de eigenaars van restaurant Ikaros gisteravond helemaal geen last, integendeel zij zouden best veel zelfvertrouwen mogen hebben want het is een fantastisch restaurant. Wij waren daar gisteravond met onze Telendosvrienden Kitty en Vincent. Zij hadden ons uitgenodigd in hun gezellige huis in Haarlem en daarna gingen we kennismaken met "hun" Griek. De eigenaars maken zelf muziek en dat was beter dan je bij menig Griek tegenkomt. Tevens wisten ze echt sfeer te maken door hun oprechte enthousiasme. Het eten was daarbij ook nog eens voortreffelijk, kortom een aanrader.

Met Kitty en Vincent was het weer als vanouds gezellig, we raken niet uitgekletst. Gelukkig gaan we in juni weer allemaal in dezelfde periode naar Telendos.

Het blijft wel vreemd dat zij onze andere Telendosvrienden, Louise, Mike en Douwe niet kennen, omdat we die altijd in september op Telendos zien. Misschien gaat daar verandering in komen met pasen als Louise en Mike naar Nederland komen.

Geen opmerkingen: