donderdag, maart 01, 2007

Filmrecensie Empire of the Wolves

Door Michael Koukos

Regie: Chris Nahon
Genre: actie, drama, thriller
Tijdsduur:128 minuten
Jaar: 2005
Acteurs: Jean Reno, Arly Jover, Jocelyn Quivrin, Laura Morante, Philippe Bas, David Kammenos, Didier Sauvegrain, Patrick Floersheim, Etienne Chicot, Albert Dray, Vernon Dobtcheff, Élodie Navarre, Philippe Du Janerand, Jean-Pierre Martins, Jean-Marc Huber

Franse films hebben de neiging wat kleurloos en saai te zijn. Empire of the Wolves is hierop een aangename uitzondering. De film ademt duidelijk een CSI MIami-achtige sfeer uit...zij het dat er steeds duidelijk een Franse slag merkbaar blijft.
Een jonge ambitieuze agent zoekt hulp bij een ontslagen ex flik bij het opsporen van de moordenaars van 3 Turkse vrouwen. Schiffer de ex agent gebruikt nogal erg effectieve doch brutale ondervragingstechnieken wat al aangeeft wat de reden van zijn

Tegelijkertijd volgen wij het verhaal van een Franse vrouw met psychiatrische problemen. Zij blijkt het slachtoffer te zijnvan een complot waar ook haar man, een hoge politiefunctionaris, bij betrokken lijkt te zijn.

Dit is een on-Frans snelle film die erg sfeervol en toch ook flitsend en modern in beeld is gebracht.Wij zien een erg groot contrast tussen het begin van de film dat zich afspeelt in een duister Parijs en het laatste gedeelte waar wij een stukje van het prachtige Turkse Cappadocie kunnen aanschouwen.
Jammer van die ene scene met een instortende trap die zo overdone is dat de regie hiermee zelfs de oude Amerikaanse B-films te kijk zet. Maar voor de rest een erg actuele en ook originele actiefilm over de wrede praktijken van de Turkse grijze wolven die zeker het bekijken waard is.

Geen opmerkingen: