zondag, november 09, 2008

De V van Vlieland

Op dit moment zitten we op de boot van Vlieland naar Harlingen. Wij weemoedig, maar de Vlielanders vast blij weer een week van rust voor zich te hebben.

Elk weekend komen er enkele boten met 1200 passagiers elk aan op het kleine eilandje. De bevolking van slechts 1100 zielen wordt dan voor 3 dagen ongeveer verviervoudigd. Bij aankomst liepen we van de boot met honderden mensen de hoofdstraat te verstoppen, gadegeslage door de bevolking, die ons ofwel openlijk aan de kant van de weg bekeken, danwel schichtig vanachter de planten. Het gekke was dat deze massa binnen een half uur zich helemaal oplost als eenieder zijn plekje op het eiland gevonden heeft.

Wij waren snel op de plaats van bestemming; hotel Rispens, aan het begin van de Dorpssstraat. Een hotel wat allerminst tegenviel, qua prijs/ kwaliteit durf ik zelfs te beweren dat het het beste hotel van het eiland is. De eigenaresse bleek een zus van Char, en ze vroeg voor het inchecken dan ook alleen of mijn naam met een B begint, bij het bevestigende antwoord wist zij dan ook direct dan wij dan dus op kamer 2 thuishoorden.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: