vrijdag, november 20, 2009

Moord voor cosmetische doeleinden

Om er niet als een lijk uit te zien gebruiken wij vrouwen cosmetica. En lijken blijken precies te zijn wat we daarvoor op ons gezicht smeren. Moesten eerst de dieren het daarvoor met de dood bekopen, tegenwoordig blijkt het effectiever daarvoor mensen te ge (mis) bruiken.

De politie heeft vier Peruvianen opgepakt op verdenking van moord. De vier zouden zestig landgenoten vermoord hebben. Ze hebben het vet en ander menselijk weefsel van hun slachtoffers voor de productie van cosmetica verkocht aan Italiaanse medeplichtigen.Het vet werd verkocht aan Europese labo's waar cosmetische producten vervaardigd worden.

De bende had het vooral gemunt op boeren en inheemse volkeren in de Andes. Ze lokten hun slachtoffers met de belofte van een goede job waarna ze gedood werden. Een van de moorden had plaats in september. Toen werd duidelijk wat er aan de hand was. Die moord voor cosmetische doeleinden wordt gelinkt aan zestig opmerkelijke verdwijningen in het Andesgebied. De bal ging aan het rollen toen de politie in Lima een container onderschepte met menselijk vet afkomstig uit de Andesstad Huanuco op vierduizend kilometer van de Peruaanse hoofdstad.Het vet werd in Europese landen verkocht voor 2.814 euro per liter.

De praktijken van de bende doen denken aan de Andeslegende van de Pishtacos waarbij blanke buitenlanders, eenzame reizigers in de Andes 's nachts overvallen en het vet uit hun slachtoffers zuigen voor de productie van zepen, smeermiddelen, zalfjes en schoonheidscrèmes.

Het was mij al opgevallen dat er heel wat minder van die Andes panfluitgroepjes in de stad actief zijn. Voortaan toch maar eens bedenken wat voor soort Cavia we op ons gezicht smeren. Proefdiervrij of Proefmensvrij? Gelukkig hebben we LR nog waar geen beide wordt misbruikt.

Bron
HLN

Labels: proefdiervrij, cosmetica, Andes, Peru, vet, handel, moorden schoonheidsproducten

Geen opmerkingen: