donderdag, november 05, 2009

Ondanks Rice Krispies toch Mexicaanse griep

Voedingsdeskundigen, gezonheidsambtenaren en zelfs de stad San Francisco hebben klachten ingediend tegen Kellogg’s, de maker van de beroemde Corn Flakes, omdat deze laatste valselijk suggereert dat het eten van Kellogg’s-Producten bescherming biedt tegen de Mexicaanse griep.

Een van de vele advertenties staat op de Krispies-doosjes en claimt dat ‘het product het immuunsysteem van je kind verbetert’. Kellogg’s heeft de aantijgingen ontkend en zegt dat de zinnen bedoeld waren om de voedingswaarde van zijn producten te promoten, niet om munt te slaan uit de huidige situatie rond H1N1. De klachten worden nog onderzocht door de Food and Drug Administration, die verantwoordelijk is voor de regularisering van misleidende reclamelabels.

Onlangs heeft de cerealenindustrie vrijwillig zijn ‘Smart Choices’ –programma beëindigd onder druk van de FDA. Daarin werden werden suiker en intelligentie zowat op eenzelfde lijn geplaatst. Geen probleem lijkt mij, je kunt het natuurlijk ook eten gewoon omdat het lekker is, want we geloven toch niet echt wat er allemaal op die verpakkingen staat?

Bronnen
USA Today
Express be

Labels: Rice Krispies, Mexicaanse Griep, Kellog's, immuunsysteem, Cornflakes

1 opmerking:

Kabolli zei

Bewijst alleen maar dat Kellogg’s te krenterig is geweest met steekpenningen. Iedereen weet immers dat de FDA elk gif goedkeurt voor menselijke consumptie zolang daar maar een gulle gift voor de onderzoekers tegenover staat.
Al bij al zal het Kellogg’s spul niet beter of slechter werken tegen de griep dan Tamiflu waarvan nu ook bekend is geworden dat de meeste griepvirussen er resistent tegen zijn.