zondag, november 08, 2009

Tien jaar samen wild gevierd

Dit weekend waren we 10 jaar samen, wij besloten dit deze keer eens in een uithoek van Nederland te gaan vieren. Zo kwamen wij in de Achterhoek terecht, voor een wildarrangement bij hotel De Greune Weide.

Wij hadden massa's plannen voor de zaterdag, wij wilden onder andere naar de boekenstad Bredevoort, Flamingo's kijken en naar diverse musea waaronder het Charles Dickensmuseum. Echter aangekomen in Eibergen werden wij meteen verleid om te gaan shoppen, waarna we eerst besloten nog wat te gaan drinken. Dit deden wij in een ouderwets gezellig, rokerig cafe, waarna plotseling de dag al voorbij bleek te zijn.

Dan maar naar het hotel, dit was echt heel sfeervol. We kregen een warme ontvangst, letterlijk en figuurlijk, met overal vuurkorven en open haarden en hartelijk personeel.
Het feestelijke 5 gangen wildmenu werd gepast begeleid door een pianiste. Over het eten kunnen we kort zijn, dat was fantastisch. Ook de speciaal geselecteerde wildwijn was een topper.
Het personeel was zeer vriendelijk, na mijn ontmoeting met een superlieve Flappie in de tuin, kon ik de konijnenschouder op mijn bord niet meer zo waarderen, dit werd probleemloos vervangen door een alternatief gerecht. Hierna gingen we moe, volgevreten en voldaan richting kamer, deze bevond zich op de zolderverdieping. Ook de kamer was uitstekend, groot, schoon en comfortabel.

Al bij al waren we, eigenlijk tegen onze verwachting in, zeer gecharmeerd van de Achterhoek. We zullen dit gebied in de nabije toekomst zeker vaker gaan bezoeken.





Labels: Achterhoek, Eibergen, wildarrangement, Hotel De Greune Weide

Geen opmerkingen: