vrijdag, januari 20, 2012

Bali: De Griek

Grieks eten kan gewoon niet ontbreken aan een heerlijke vakantie, gelukkig is dat zelfs op Bali mogelijk. In de wat te geciviliseerde (lees bekakte) badplaats Seminyak zit Restaurant Mykonos, waar je een "authentiek" Griekse maaltijd kan eten. Je moet wel eerst de file in de drukke Jalan Oberoi straat doorstaan, maar na alle chique restaurants met valet parking, zie je dan toch de Grieks-Indonesische vlaggetjes inde tropische wind wapperen.

Het interieur houdt het midden tussen een Griekse taverne, een Balinees eethuis en een Australisch outback cafe. Bij binnenkomst wordt je verwelkomd door de Balinese serveersters en muziek van, jawel, de echte Alexiou. Onze favoriete zangeres klonk wel alsof ze zong door een authentiek Kalymnisch duikpak, met een kater van twee dagen. Op het moment dat Alexiou helemaal kopje onder ging werd overgegaan op de van alle Griekse invloeden verstoken Gypsy Kings. 

De kaart doet het ergste vermoeden daar deze voornamelijk uit plaatjes bestaat (er komen hier veel Australiërs, wat mogelijk de reden daarvoor is). Uit de plaatjes kun je een maaltijd kiezen die het midden houdt tussen de restanten van Alexiou's kater en babyvoeding, dit in diverse kleuren. Ook geheel naar Australische gewoonte vraagt de serveerster of je voor- hoofd- en nagerecht allemaal tegelijk geserveerd wilt hebben of allemaal apart. Zonder al te veel verwachtingen wachtten wij op onze maaltijd. En dit moet gezegd, dat viel in het geheel niet tegen. Al had de Griekse cultuur maar net aan langs het bord geschampt, het was echt heerlijk. De baas bleek een soort Griekse Australiër en de koks allen Balinees, maar echt waar als je lekker Grieks wilt eten kun je hier gerust eens binnenlopen.  


2 opmerkingen:

johnnie zei

Toch kijkt gij een beetje alsof den maaltijd u wat zwaar gevallen is ;-)

Erika Koukos zei

Dat is mijn biologische gezichtsuitdrukking :-)