dinsdag, januari 10, 2012

Aankomst Bali


Bij aankomst in Denpasar vond Michael het in 12 jaar nog niets veranderd; klein, druk en chaotisch.  De rijen bij de visa waren erg lang, en ja hoor de eerste omkoopambtenaar kwam al op ons af, om ons een expresvisum aan te bieden. Kranig zijn wij niet aan de druk bezweken en hebben de rij uitgestaan. Vervolgens klampte een opdringerige bagagedrager Michael nog letterlijk aan, maar deze hield zijn koffer stevig vast met de bagagedrager aan zijn andere arm met zich meeslepend. Eenmaal van alles verlost en met ons visum in ons paspoort , kwamen we in de regen terecht, maar gingen toch met een zonnig humeur naar ons hotel.

Aangekomen bij ons hotel Puri Maharani wachtte ons een warm onthaal.  Lieve mensen, een prachtige kamer en een mooie tuin met veel tempeltjes en beelden. 's Avonds wordt er een heel warm buffet gekookt voor alle beelden (goden) en krijgt elk beeld eten en wierook, zelfs krijgt elke god nog zijn eigen saus erbij. Het hotel is een voormalig paleis van een koning. De koning en zijn gezin woont nog op het terrein, maar meer dan een fotogalerij hebben wij nog niet van hen gezien.

Inmiddels zijn wij opgestaan en is de regen verdwenen. Vandaag wordt een stralende dag, die we begonnen zijn met een nasiontbijt. Nu eerst maar eens Sanur gaan ontdekken. 

Geen opmerkingen: