maandag, januari 09, 2012

Hong Kong

Na een voorspoedige vlucht van 12 uur zijn we in Hong Kong gearriveerd. Nog een uurtje wachten en we kunnen door naar Bali.

Aan boord van Cathay Pacific bleek er ook wat aardiger personeel te werken, al waren die spaarzaam vertegenwoordigd. De meeste waren van het slag waar wij reeds kennis mee gemaakt hadden. De purser was wel het alleronaardigst, zo zagen wij haar een passagier uitschelden omdat die een tweede drankje durfde te vragen.

De passagierspopulatie bestond grotendeels uit chinezen. Die waren voornamelijk erg stil. Wel hebben ze een eigenaardige gewoonte, ze doen de wc deur niet op slot. Daarnaast zijn ze dus erg stil (en klein), zo kon het gebeuren dat ik naar het toilet ging en bijna op een Chinese vrouw ging zitten, haar redding was dat ze van schrik keihard begon te  gillen.

De luchthaven in Hong Kong doet erg stoffig aan, met Engelse tapijten. Beneden was het erg stil. Na een overdreven veiligheidcheck werden we naar een lift gedirigeerd, die ons naar de zesde etage bracht, waar we in een totaal andere wereld terecht kwamen. Vol winkels met luxe artikelen en massagesalons.

Geen opmerkingen: