woensdag, maart 01, 2006

Onlogica in het kwadraat










Wie herinnert zich niet de Baarnse moordzaak?
Het echtpaar Hans (69) en Ria (63) Müller werd door buurtbewoners al vier jaar niet meer gezien. Dit terwijl hun huishoudelijke beslommeringen al die tijd werd waargenomen door een ietwat zonderlinge oppas, Paul de R. Hij had min of meer zijn intrek in het huis genomen, maar beweerde niet te weten waar het echtpaar verbleef en wanneer zij terug zouden komen. Omwonenden hadden een paar keer de politie attent gemaakt op de vreemde gang van zaken, maar werden telkens afgepoeierd. In januari 2004 werden de stoffelijke overschotten van Hans en Ria Müller in de grond van de kinderboerderij gevonden, waar Paul de R. beheerder van was.

Zo zie je maar laat nooit een vreemde op je huis passen, voor je het weet lig je er zelf onder.

Het echtpaar had geen kinderen en had in hun testament enkele goede doelen vermeld, nee niet de kinderboerderij. Nu de Staat geld heeft ontvangen van de dader moet de rechtbank eerst uitspraak doen in de erfkwestie, dus of het geld inderdaad naar de goede doelen kan die het echtpaar had vermeld als erfgename.

Dat is toch vreemd dat er eerst een uitspraak moet komen? Het lijkt mij logisch dat het testament gewoon blijft gelden en dus de goede doelen recht hebben op het geld.
Stel dat het geld in de Staatskas komt, dan betaalt het vermoorde echtpaar dus indirect mee aan de TBS met dwangverpleging van hun moordenaar en zijn zij eigenlijk dubbel slachtoffer.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Noem het maar weer een meevallertje voor Zalm. Het zal heus wel weer naar de graaikas gaan.

Erika Koukos zei

Niet te hopen, dan doe je eens iets goeds, wordt je vermoord en is heb je dus alles voor niets gespaard. Een schande!