vrijdag, maart 31, 2006

Snoep verstandig eet een appel

Deze week was er (voor de 3e x) ruzie om een halfopgegeten stuk fruit.
Het logo van zowel Apple Corps Limited als Apple Computers wordt gesierd door een fris appeltje.

Apple Corps is het bedrijf van Sir Paul, Ringo Starr, Yoko Ono and Olivia Harrison.
Apple Corps sleepte Apple Computers al 2 x eerder voor de rechter. In 1991 spraken de bedrijven af dat Apple Computers het appeltje niet zou gebruiken in de muziekbusiness, nu met de komst van de iPod vindt Apple Computers dat deze afspraak moet worden verbroken.
De Beatles gebruikten de afbeelding van een Granny Smith al in 1968 toen zij de Apple Corps oprichtten. Apple Computers begin in 1976 en had een regenboogkleurige appel als logo.
Apple Computers heeft momenteel een enorm succes met de iTunes Music Stores. Apple Computers verdedigt zich door te stellen dat iTMS enkel data verstuurt en er is dus geen sprake is van een fysieke drager.

De rechtzaak is afgelopen woensdag begonnen in Londen bij de High Court voor Mr Justice Mann, die geen vreemde is van de iPod, hij heeft beide ruziemakers zelfs gevraagd of hij de zaak wel kon doen omdat hij zelf in het bezit is van een iPod.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is de oude heren natuurlijk alleen maar om de poen te doen. Nu hun plaatjes niet meer verkopen proberen zij het alleenrecht te hebben op een stuk fruit. Beide logo`s lijken niet op elkaar dus ik vindt de hele discussie onzinnig. Er zijn ook meerdere bedrijven die een leeuw of een bizon als logo hebben, zolang die niet op elkaar lijken is er toch niets aan de hand??
Het Beatle logo zegt al genoeg, zij plukken graag zoete vruchten door anderen in een zure appel te laten bijten.

Erika Koukos zei

Inderdaadis het heel anders, als verschillende bedrijven niet een zelfde soort item mogen gebruiken zouden er niet eens genoeg voorwerpen zijn op de wereld om alle bedrijven een logo te laten hebben.

Erika Koukos zei

Gelukkig zal Apple zeker winnen.