donderdag, maart 23, 2006

Een nul voor Duitsland

Toen ik nog jong was, een aanzienlijke tijd geleden, gingen nog niet veel mensen naar alle uithoeken van de wereld. Vliegen kwam net op, maar bleef meestal beperkt tot een Europese bestemming. Hoe ouder ik werd, hoe gewoner het begon te worden om de hele wereld over te vliegen naar de meest spectaculaire bestemmingen.
Als kind droomde ik van verre ontdekkingsreizen, maar met het klimmen der jaren werd dat steeds minder, alles was immers al ontdekt. Dus restte alleen de optie een ticket te kopen en zo ver mogelijk weg een al betreden pad te herontdekken.

Gelukkig kunnen alle ontdekkingsdromen weer uit de kast komen, want er blijken toch nog plaatsen te bestaan op de wereld die niet ontdekt zijn.
Onlangs heeft de Duitser Stefan Ziemendorff bekend gemaakt dat hij in 2002 een hoge waterval heeft ontdekt in Peru, 650 kilometer van Lima. Het is geen hallucinatie want hij heeft er een cameraploeg mee naar toegenomen.
Wel vreemd dat hij daar nu pas mee komt, Duitsers aarzelen normaal geen moment om hun prestaties, ontdekkingen, etc. naar buiten te brengen. Jammer dat zelfs Duitsers ten prooi vallen aan globalisering en zich dus niet meer stereotype gedragen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat had je gedacht, hij wilde die waterval natuurlijk met niemand delen, daarom heeft ie eerst "zijn" kuil uit de rotsen uitgehouden en overal stoelen neergezet met "zijn" handdoek erop.

En nu alles kla ist zegt hij...sorry dieser platz is besetzt.