maandag, maart 20, 2006

Hittegolf

Er zijn veel gevallen geregistreerd van mensen die zonder aanwijsbare reden plotseling in brand vliegen. Sceptici blijven volhouden dat het onmogelijk is dat mensen "zomaar" uit zichzelf in brand vliegen. Keiharde bewijzen zijn in geen enkel geval geleverd.
Het idee van spontane menselijke onbranding is immens gruwelijk en raadselachtig. Mensen die zomaar in brand vliegen terwijl er geen bron is waardoor het vuur is ontstaan. Toch is dit geen fictie.

Spontaneous Human Combustion - SHC (Spontane Zelfontbranding): De plotselinge zelfontbranding van een persoon, zonder dat er in de nabijheid vuur of andere hittebronnen aanwezig zijn. Het onstaat binnen in het lichaam en kan iemand in minder tijd tot as reduceren dan de hete vuren van een crematorium.

Een van de bekendste is wellicht het geval van een 67-jarige weduwe die op 1 juli 1951 overleed. "Dood door verbranding, toedracht onbekend", was de officiële uitspraak van een vooraanstaand patholoog die gespecialiseerd was in dood door verbranding. Mary Hardy Reese werd 's morgens om acht uur ontdekt door haar hospita.
De avond tevoren was de hospita nog rond negen uur bij haar binnengelopen. Mevrouw Reese zat toen in haar leunstoel en was klaar om naar bed te gaan. Voor het slapen gaan rookte ze nog een sigaret. Mevr. Reese was een vrouw van 77 kg, maar de volgende ochtend was er niets meer van haar over dan een hoopje as waarnaast haar lever lag, een stuk ruggegraat, haar schedel en een voet die nog in een zwart satijnen muiltje was gestoken. Van de stoel waar ze op had gezeten waren slecht enkele springveren over. Dit alles binnen een cirkel van ongeveer 1m20. Buiten die cirkel was niks verbrand.

Er werd gespeculeerd dat mogelijk die sigaret het vuur had doen ontstaan, maar dan had haar lichaam niet kunnen zijn verteerd. In crematoria wordt vuur gebruikt van minstens 1100 ° C gedurende zo'n anderhalf uur. Na langdurig onderzoek werd de zaak onverklaard afgesloten. De commissaris van politie merkte op:"Een logische verklaring kan ik niet geven. Een van de dingen die gewoonweg niet kunnen gebeuren is gebeurd."

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou ze met kabbalistische oefeningen bezig zijn geweest?

Erika Koukos zei

Als dat het resultaat darvan is lijkt mij het weinig heilzaam.

Erika Koukos zei

Als dat het resultaat darvan is lijkt mij het weinig heilzaam.