woensdag, maart 29, 2006

Israel koos

En de uitslag is er:

Kadima: 28 Knesset zetels
Labor: 20
Shas: 13
Likud: 11
Israel Beitenu: 12
NRP / NU: 9
Pensioners: 7
United Torah Judaism: 6
Meretz: 4
Balad: 3
Hadash: 3
United Arab List: 4

Laten we hopen dat dit de oplossing zal geven voor het onoplosbare probleem in het Midden Oosten. In ieder geval is er weer (even) wat hoop.

Ehud Olmert gaf in zijn overwinningsspeech aan dat er met de verkiezingen een nieuw hoofdstuk is aangebroken in de geschiedenis van Israel. Olmert is klaar voor onderhandelingen en een pijnlijk compromis. Kadima wil een einde aan de terreur en zo snel mogelijk democratie en vrede. Mooie woorden, afwachten of deze werkelijkheid zullen worden. Dit hangt natuurlijk ook in grote mate af van de buren, helaas.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zolang de Palestijnse autoriteit de staat Israël niet zal erkennen of de vernietiging ervan predikt zal er nooit vrede komen, hoeveel gebied er ook wordt teruggegeven aan ze. In die zin heb je dus gelijk dat dat in belangrijke mate van de buren af zal hangen

Erika Koukos zei

Helaas wel Johnnie.

Anoniem zei

FYI

Kadima betekent "vooruit".....dus gaan met die banaan

Anoniem zei

Mensen daar zijn waarschijnlijk al moe van die toestand waarvoor geen oplossing te vinden is.Wat Johnnie zei klopt helaas helemaal...En zolang de moeders hun kleintjes leren om Joden te haten, en zelfmoord aanslag als heldendaad
wordt geglorificeerd zijn we nog lang niet op de goede weg;om te ruzieen heb je twee partijen nodig, maar om vrede te sluiten ook...Mensen die dat beseffen zijn moedeloos geworden, vandaar zo`n lage opkomst voor de verkiezingen.