woensdag, maart 01, 2006

Roma in Rome

Nadat de paus al diverse groeperingen heeft weggejaagd, waaronder homo's, stromen de kerkbanken leeg.
Dus is Benedictus eens met zijn PR man rond de tafel gaan zitten en samen hebben zij toch nog een potentiele groep bekeerlingen kunnen vinden, n.l. de Roma zigeuners.

Het Vaticaan is een campagne begonnen om meer Roma te interesseren voor het katholieke geloof. Speciale richtlijnen moeten priesters en anderen helpen om het geloof effectief aan de zigeuners te verkondigen. De Roma zijn van nature gelovig maar nemen vaak de dominante religie over van het land waarin ze wonen, concludeert het Vaticaan. Omdat Roma verspreid leven en dikwijls verhuizen, stipuleren de richtlijnen dat katholieke gemeenschappen ,,hun best moeten doen om te zorgen dat ze zich welkom voelen''. De kerk moet een zigeuner onder zigeuners worden, aldus de richtlijnen (wat moet ik mij daar bij voorstellen?).

Roma, meer bekend als zigeuners, is de verzamelnaam voor een groep stammen van een van oorsprong rondreizend volk. Het is tevens de naam van een van deze stammen. De meest bekende stammen in Europa zijn de Roma en de Sinti. De term Roma kan dus zowel slaan op het gehele volk als op één van de stammen.

In ieder geval hebben ze de naam al mee.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarschijnlijk komen er nu ook aangepaste romabijbels waaruit het gebod "Gij zult niet stelen" is geschrapt.
De volgende stap is allicht een speciale bijbel voor het bekeren van moslims. Hieruit wordt dan "Gij zult niet doden" weggelaten.

Anoniem zei

barbapapa doe normaal!
Roma komt oorspronkelijk uit Indie en waren tijdens de tweede wereldoorlog op grote schaal door de duitsers in de concentratiekampen omgebracht.In mijn ex-moeder/vaderland waren er 3 bevolkingsgroepen die door de Kroaten en de duitsers in gaskamers\concetratiekampen eindigen;Joden, Serviers en Zigeuners!Voor de tweede wereld oorlog hadden ze hun eigen ambachten,en nijverheid(ze vlochten mandjes, en maakten houdskool)overal in Ex-Joegoslavie.
Dat ze soms bedelen en stelen, klopt wel, maar ja ze zijn niet de enige die dat doen.

Anoniem zei

het feit dat zij in concentratiekampen zijn gestopt rechtvaardigt niet dat zij na WOII, bijna uitsluitend het ambacht van Hans Kazan uitoefenen.
Joden en serviers bezorgen ook geen overlast omwille van dat feit. (Hoewel slinks daar vaak anders over denkt)