maandag, december 18, 2006

Filmrecensie De Celestijnse Belofte

Door Michael Koukos

Regie: Armand Mastroianni
Cast: Matthew Settle (John), Thomas Kretschmann (Wil), Sarah Wayne Callies (Marjorie), Annabeth Gish (Julia)
Speelduur: 99 minuten

Het is altijd leuk om een filmte bekijken die door iedereen wordt afgekraakt. Vaak heb je dan zoiets van........zo slecht kan het toch niet zijn.
Bij wijze van uitzondering moet ik mij deze keer helaas bij de anderen aansluiten.

Het verhaal is bij de meesten wel bekend. John Woodson is een werkeloze geschiedenisleraar die door een vriendin wordt getipt over geheime perkamentrollen, die in de Peruviaanse jungle verborgen zouden liggen.
Zo ontstaat een avontuurlijke zoektocht met een heleboel loerende gevaren. Zowat iedereen heeft er namelijk belang bij om de expeditie te verhinderen en de documenten te vernietigen.

Al bij het begin valt op dat de kwaliteit van de acteurs zorgwekkend is. Hoe men een dergelijke club amateurs bij mekaar heeft kunnen casten is mij een raadsel.
Tot overmaat van ramp lijken de dialogen dit erbarmelijke niveau van de acteurs nog in negatieve zin te evenaren.

Men heeft de film ook zo sereen proberen te maken dat je de indruk krijgt dat je naar een new age screen saver zit te kijken. De uitstraling van de aura`s zijn bijzonder onhandig in beeld gebracht en zien eruit als een mislukt photoshop experiment. Af en toe komt er dan uit het niets een groep militairen herrie schoppen om daarna weer te verdwijnen.... de verhaallijn is dan ook 1 grote warboel.

Het is op zich erg jammer dat men hier een dergelijke draak heeft afgeleverd. De onderliggende boodschap is wel de moeite waard en had ongetwijfeld een heleboel mensen kunnen inspireren als het geheel minder belachelijk was geweest. Een gemiste kans maar zonde om je geld er aan uit te geven.

Geen opmerkingen: