vrijdag, december 08, 2006

Filmrecensie Under the Tuscan Sun

Door Michael Koukos

Regie: Audrey Wells Starring: Diane Lane, Sandra Oh, Lindsay Duncan e.a.
Genre: Drama/Komedie

Frances is een van haar overspelige echtgenoot scheidende schrijfster. Zij krijgt van 2 vriendinnen een ticket voor een homoreis naar Toscane cadeau.
Door een welgemikte duivenstront op haar voorhoofd, krijgt zij de kans om een leuk doch bewerkelijk, 300 jaar oud huis te kopen.
Het opknappen van huis en tuin heeft uiteraard veel voeten in aarde en dat wordt erg geromantiseerd in beeld gebracht,...je zal er zelf maar voorstaan.

Na een tijdje geraakt Frances bevriend met de flamboyante Catherine die regelmatig voor de nodige beroering zorgt.
Als Amerikaanse wordt Frances al gauw in de war gebracht door het Italiaanse flirtgeweld.
Zij weet uiteindelijk het hopeloze illegale Poolse klusteam te overleven en leert Marcello kennen. Tegelijkertijd komt haar zwangere lesbische vriendin bij haar inwonen om de situatie iets gecompliceerder te maken.
Frances ziet in Marcello haar ware liefde maar is dit ook wederkerig of was het gewoon een doordeweekse Italiaanse flirt?

Het is een hartverwarmende romantische komedie met stuk voor stuk prachtige personages, mooie mediterrane beelden en charmante muziek. De film oversteeg dus ruimschoots de verwachting dat het louter om een romantische vrouwenfilm zou gaan.

Geen opmerkingen: