dinsdag, december 12, 2006

Filmrecensie The Mistress of Spices

Producer : Deepak Nayar en Gurinder Chadha
Cast : Aishwarya Rai, Dylan Mcdermott, Nitin Ganatra, Anupam Kher

Tilo is als klein meisje in India opgeleid als meesteres van de kruiden.
Als volwassen vrouw heeft zij een piepklein kruidenwinkeltje in San Franscisco. Tilo beoefent hier haar kruidenmagie en heeft veel vaste klanten die zij met allerlei problemen en kwaaltjes helpt.
Er zijn echter 3 regels die zij nooit mag overtreden:

1) Zij mag nooit haar winkel verlaten
2) Zij mag de magie niet voor zichzelf gebruiken
3) Zij mag nooit iemand anders aanraken

3 keer raden welke de zwaarste regel is als je weet dat op een mooie dag, de knappe architect Doug de winkel komt binnenlopen.

Al gauw lapt zij alle regels aan haar laars, zij laat haar winkel onbeheerd achter. Verder raakt zij Doug aan en vind het nog lekker ook. Dit laten de kruiden niet ongestraft gebeuren.
De kruiden keren zich tegen haar en zij is niet langer in staat om de magie te kanaliseren. Hiervan worden haar klanten stuk voor stuk het slachtoffer.
Het is duidelijk zij moet kiezen tussen de kruiden en Doug.

Het is zeker geen typische klassieke Bollywoodfilm, daartoe ontbreken de gebruikelijke rare dansjes. Het is hoofdzakelijk een romantische film met een aantal thrillerelementen met als thema het maken van persoonlijke keuzes.
Het geheel is prachtig en kleurrijk geschoten. Je kan de kruiden bijna ruiken. Ook de betoverende muziek verdient een extra vermelding. Voor de liefhebbers van de Indiase film is dit zeker een aanrader.

Geen opmerkingen: