dinsdag, december 05, 2006

Filmrecensie Keeping Mum

Door Michael Koukos

Regie: Niall Johnson
Cast: Rowan Atkinson (Reverend Walter Goodfellow), Kristin Scott Thomas (Gloria Goodfellow), Maggie Smith (Grace Hawkins), Patrick Swayze (Lance) e.a.
Speelduur: 103 minuten

De film begint eigenlijk als een thriller. Er zit aanvankelijk dan ook weinig humor in het verhaal. Dominee Goodfellow is een wat naief figuur, netjes neergezet door niemand minder dan Rowan Atkinson.
Op zich heeft het verhaal alles in zich om een hilarische comedy te creeeren.

De domineevrouw gaat vreemd, zijn dochter is een slet en als klap op de vuurpijl krijgen zij een moordzuchtige ex TBS`er als huishoudster. Op zich allemaal leuk en aardig maar om de een of andere reden werkt het niet.

De zeldzame humor is typisch Brits,...dus niet fysiek, zelfs Rowan Atkinson houdt zijn gelaatstrekken behoorlijk in de plooi. De moordpartijen komen eerder stroef over en maken het geheel nogal wrang. Aan plot holes geen gebrek...zo wordt om onduidelijke reden geen enkel slachtoffer gemist.

Het is ook duidelijk dat de cast helemaal niet goed op elkaar is ingespeeld,...iedereen hou zich stug aan zijn eigen stijl zodat het geheel helemaal nergens heen gaat.
Af en toe kon er wel een glimlach af maar het is zeker geen topper.

Geen opmerkingen: