donderdag, december 14, 2006

Filmrecensie Feed

Door Michael Koukos

Australië Misdaad / Thriller
97 minuten
Regie Brett Leonard met Patrick Thompson, Alex O'Loughlin en Gabby Millgate

Feed werd aangekondigd als een afschuwelijke shocker; omschrijvingen als ziek, schokkend,...niet voor gevoelige kijkers waren niet uit de lucht.
Uiteraard prikkelt een dergelijke fantastische reclame onze nieuwsgierigheid.
Het verhaal is fictief maar wel gebaseerd op gebeurtenissen die zouden plaatsvinden onder daarmee instemmende volwassenen.
"Waar stemmen die volwassenen dan mee in?", denk je dan.

Het begint met een aantal explicite en brute sexscenes waar voor de rest niet zoveel schokkends aan is. Wij volgen Phillipp, een detective die is gespecialiseerd in internetcriminaliteit.
Deze betrapt een man onder de douche die net een stukje van zichzelf aan het oppeuzelen is....blijkbaar is dit strafbaar...foei.
Het motto "als je bent wat je eet,...wie ben je dan als je jezelf eet?" vind ik persoonlijk een hele goeie.

Maar uiteindelijk komen wij bij feeders en gainers terecht. Feeders zijn mannen die erop kicken om vrouwen die dit leuk vinden (gainers) vet te mesten.
Phillipp is feeder Michael op het spoor, die een aantal vrouwen gevangen houdt. Deze moeten zich dood eten aan het vet van de vorige slachtoffers.

De vrouwen zijn al zo zwaar dat zij het bed niet kunnen verlaten en zijn dus helemaal afhankelijk van de feeder. Het hele proces is online te volgen voor betalende klanten en men kan zelfs weddenschappen aangaan met betrekking tot het precieze tijdstip waarop de gainer zal sterven.

Hoewel Phillipp door de wol geverfd is blijkt Michael toch een harde kluif voor hem. De feeder is super intelligent, ijzersterk en schatrijk. Bovendien is Philipp een wandelend testosteronkanon en als zodanig een ongeleid projectiel.

Het is duidelijk een low budget film die alleen maar wil shockeren. Dit is wat mij betreft maar ten dele gelukt. Het onderwerp mag dan controversieel zijn,...het blijft gewoon realiteit dat enkele mensen hier voor in zijn. Sommige scenes,...vooral waar het hanteren van het vet aan te pas komt, zijn inderdaad goor maar verder valt er niet echt erg veel schokkends te beleven. Allicht denkt de doorsnee Veluwebewoner die er zijn zondagse kerkdienst voor heeft gelaten anders over, maar in de jaren `70 en `80 werden er heel wat schokkendere films afgeleverd.

Het acteerwerk van de hoofdrolspelers is nog redelijk maar alle andere acteurs doen het abominabel slecht. Het geheel is ook erg rommelig geschoten en bovendie is de geluidskwaliteit ook niet om over naar huis te schrijven, hoewel de muziekkeuze dan wel weer goed valt.
Al bij al kunnen wij spreken van een originele b-film die de voyeuristen onder ons wel zal aanspreken maar die verder gauw vergeten zal zijn.

Geen opmerkingen: