zondag, mei 18, 2008

Koran met Bull’s eye 9:59

De Koran is het woord van God zoals Hij dit aan Mohammed heeft geopenbaard. Hierdoor is de Koran enorm belangrijk voor de Islam en is het veel meer dan gewoon maar een boek. Het is een symbool van het geloof. Moslims gaan hier dan ook respectvol mee om.

Zoniet de militairen in Irak. Gespeend van elke kennis van religie en cultuur, besloot een Amerikaanse, zich vervelende, militair, op 9 mei maar eens wat schietoefeningen te gaan doen. Als doel gebruikte hij hiervoor een exemplaar van de Koran. De oefening ging prima en de militair keerde tevreden terug naar zijn maten in de barak.
Twee dagen later ontstond een groot tumult; de Koran werd gevonden doorzeefd met kogelgaten, in het midden was een rood rondje getekend als doel.
Omdat de Koran werd gevonden op een militaire oefenplaats wist men de dader snel te vinden. Deze zei zich van geen kwaad bewust te zijn geweest. Zijn commandant, Jeffrey Hammond, moest daarna in het stof bijten door zijn excuses aan te bieden. Zoals te verwachten, zijn deze niet aanvaard.

Geen opmerkingen: