zondag, mei 04, 2008

PVDA tegen homosexualiteit

Al is 4 mei bedoeld om de doden te herdenken, het omstreden Amsterdamse PvdA-raadslid Yman Mahrach, die afgelopen week in het nieuws kwam toen zij zei dat homoseksualiteit voor de islam 'als liegen' is, ge (mis) bruikt het als charmeoffensief.

Mahrach zal de 4 meiherdenking bij het homomonument op de Westermarkt bijwonen. Het is nog niet duidelijk of zij ook een krans bij het monument zal leggen.
Of een en ander geheel uit vrije wil gebeurt valt te betwijfelen, doel is namelijk vooral de schade voor de PVDA te beperken.
Afgelopen dinsdag zei Mahrach nog in De Pers "dat haar partij zich niet sterk moest maken voor een ‘gematigde’ islam. De islam en de Koran staan vast. Je bent moslim of niet. Zo is de homoseksuele daad verboden, dat is een regel in de islam, net zoals je niet mag liegen." "Het is niet aan de politiek het daarmee oneens te zijn," vindt zij.
Kennelijk is het wel aan de politiek het oneens te zijn met homosexualiteit?

Mahrach is woordvoerder jeugd, emancipatie en integratie. Een portefeuille die duidelijk niet past bij iemand die de scheiding tussen kerk en staat niet hoog in het vaandel heeft staan. Het is de vraag of zo Yman wel in de politiek thuishoort.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

de islam en de PVDA hebben 1 ding gemeen...zij kunnen zich alleen staande houden door middel van leugens en gesjoemel.

Anoniem zei

Volgens oude PVDA traditite krijgt zij nu een studietreis op onze kosten naar LA om homo's te gaan bestuderen.

Anoniem zei

naar oude PVDA traditiie krijgt zij nu een studiereis op onze kosten naar LA om homo's te gaan bestuderen.