zondag, mei 11, 2008

Zwijnerij in Dendermonde door vertrapte Mohammed

Net voor Pinksteren wisten ze in Dendermonde (B) nog een groot religieus schandaal te creëren. Een driehonderd jaar oude preekstoel in Dendermonde heeft een enorme rel veroorzaakt in Turkije.

De preekstoel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk toont versierde engelen die Mohammed en de Koran vertrappen.
Foto's van de preekstoel zijn recent geplaatst op de site van The Brussels Journal en dat heeft het anders zo rustige Dendermonde tot wereldnieuws gebracht. ,,Stop deze zwijnerij!'', kopte de Turkse krant Nieuwe Dageraad groot op de voorpagina. ,,Het gebruik van deze beelden is even erg als de Deense cartoons of de Wilders-film in Nederland.''

De gemoedelijk burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse, probeert de rust te herstellen door te benadrukken dat de vertrappelde man een ongelovige moet voorstellen en niets te maken heeft met het beledigen van de islam, maar gewoon de strijd tegen de ongelovigen moet uitbeelden. Wel opvallend is dat het toch duidelijk niet om een willekeurige ongelovige gaat, want de vertrapte man draagt een tulband. (hoe ziet een ongelovige er eigenlijk uit?)

Turkije heeft kennelijk de moed helemaal opgegeven voor wat betreft het toetreden tot Europa, en als ik zo naar het door hen aangepaste Europese embleem kijk, naast de foto in de Turkse krant, moeten we daar misschien maar blij om zijn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gewoon een smoes van de moslims om onze kerken te kunnen platbranden.

Wat zouden zij anders zeuren over een preekstoel die er al 300 jaar staat?
Bovendien lijkt het mij voor de Belgische en Nederlandse massatoeristjes toch eens verstandig om te overwegen om de zuurverdiende centen niet langer daar maar binnen Europa uit te geven.

Eerst lopen slijmen om met list en bedrog bij de Europesche unie te komen...en nu het hen niet lukt...ons afbeelden als nazi's.
Dan weet je toch wel wat voor (varkens)vlees je in de kuip hebt.