zaterdag, mei 17, 2008

Vakantietips voor Duitsers

Het is algemeen bekend dat Duitsers graag in een gegraven kuil op het strand van hun vakantie genieten, maar er zijn ook Duitsers met andere interesses. En die gaan naar China.
Waarschijnlijk ook voor de laatste keer, want veel meer dan puin heeft de Duitse toerist, die bijna omkwam door de aarbeving, niet gezien. Na 114 uur bedolven te hebben gezeten onder het puin na de aardbeving van afgelopen maandag werd hij gelukkig nog wel levend bevrijd.

De toerist bevond zich in het dorp Taoguan, in het district Wenchuan. Dat dorp ligt op amper enkele kilometers van het epicentrum van de aardbeving. Die had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. De Duitser werd vandaag om 8.10 uur lokale tijd bevrijd door een ploeg van het leger. Over de identiteit van het slachtoffer en zijn gezondheidstoestand is nog niets gekend. De Duitser werd overgebracht naar een noodhospitaal in Wenchuan en daar word je waarschijnlijk ook niet vrolijker van.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

mmm...allicht was die Duitser, epicentrum en oorzaak van de aardbeving.
"Ich sofort woll der manager sprechen!!!"

Erika Koukos zei

Helaas lag de manager zelf ook onder het puin, we zullen dus nooit weten wat hij erger had gevonden; een boze Duitser aan zijn hotelreceptie of zelf in het puin tenonder gaan.

In ieder geval kunnen ze nu kuilen graven, puin genoeg daar in China.