zaterdag, maart 28, 2009

Geert Kimpen en Christine Pannebakker tonen goud

Na twee geweldige boeken te hebben gelezen van Geert Kimpen; De Kabbalist en de De geheime Newton, werd ik nieuwsgierig naar de schrijver van deze boeken. Gisteravond was er een lezing, met voorafgaande Sjabbat viering in De Kamers in Amersfoort. Hoe meer de datum dichterbij kwam, hoe meer scepsis ik echter kreeg, over zowel schrijver als de happening (door de Happinez georganiseerd). Dit voornamelijk door reacties op zijn gastenboek, welke voornamelijk afkomstig leken te zijn van tamelijk in het leven gefrustreerde vrouwen. Tel daar bij op dat De Kabbalist in 23 talen is vertaald en Geert avond aan avond lezingen geeft en mijn vooroordelen waren geboren. Wij kwamen steeds meer tot de conclusie dat Geert een enorme geldwolf moest zijn, die onnozele vrouwen het idee gaf dat hun leven toch nog ten positieve kon keren. Zo waren wij er in de auto ook al van overtuigd dat in titel van de lezing; Hoe maak ik goud van mijn leven? Een fout stond, daar goud eigenlijk geld moest zijn. In de file naar Amersfoort werd ik een aantal keer door een grote BMW gesneden, waarop wij steevast uitriepen; “oh kijk daar heb je Geert ook al!”. Ondanks alles gingen wij toch, want hoe kon het dat "zo’n" man zulke goede boeken heeft geschreven?

Aangekomen in Vathorst,een kille nieuwbouwwijk in Amersfoort, gingen wij het moderne blokvormige gebouw, vol negativiteit en vooroordelen, binnen. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen (ik kan niet anders zeggen) en naar de wachtlounge gebracht. Deze ruimte had een enorm hoog “Happinez” gehalte; een soort blokhut met kaarsjes, een haardvuur en rondom lage bankjes met platte kussens. De medegasten leken inderdaad voornamelijk uit bovenstaande doelgroep te bestaan met nog enkele mannen, deze laatste allemaal in het wit gekleed conform de wens van Geert. Doordat de wanden allemaal van hout waren leek het alsof wij in een sauna zaten.

Precies op tijd werden wij naar de ruimte geroepen waar het Sjabbat gebeuren zou plaatsvinden. Deze ruimte was zeer sfeervol ingericht, met mooi aangeklede tafels. Wij kwamen aan een tafel te zitten met heel aardige vrouwen. Vooral een vrouw was zo leuk, vrolijk en oprecht dat ik gelijk blij was dat wij toevallig toch goed terecht waren gekomen. Deze zeer aardige vrouw bleek Christine te zijn, de vrouw van Geert Kimpen. Geert zelf was er ook al, in wit en direct wist hij ons te shockeren, wat het bleek een vreselijk gewone, en aardige man te zijn, die net als zijn vrouw een oprecht warme en vriendelijke indruk maakte. Wij waren dan ook blij dat er eerst nog diverse Sjabbat rituelen aan de maaltijd voorafgingen, zodat we op rituele wijze afscheid konden nemen van onze onterechte negativiteit en vooroordelen. Michael had als stamvader van onze tafel een belangrijke taak met het inschenken van de wijn en het breken van het brood. Tegen de tijd dat we Lilith achter ons hadden gelaten, en Shekina inmiddels onder ons was, was waren wij helemaal gereinigd en konden eindelijk onbevooroordeeld genieten.

Na de Sjabbat viering was het tijd voor de lezing Hoe maak ik goud van mijn leven?. Urenlang hebben wij ademloos gekeken en geluisterd naar Geert, die buiten een bevlogen spreker ook nog eens ontzettend veel humor heeft. Hij is heel gewoon gebleven en totaal niet zweverig, wat zijn verhaal des te geloofwaardiger maakt. De boodschap komt er op neer dat er zeven alchemistische processen nodig zijn om van onedele metalen edelmetaal te maken.

Zeven processen die de grootste alchemist die ooit leefde, Isaac Newton, ook doorliep. Het proces kon alleen plaatsvinden als ook de alchemist transformeerde. Het is een metafoor voor het zuiveringsproces van de mens. Zeven ingrijpende levensprocessen die je leven veranderen. Wie goud wil maken moet zelf goud worden. Het proces in de smeltkroes voltrekt zich gelijktijdig met het proces in de alchemist. Alles beïnvloed elkaar en ons leven zelf is de smeltkroes waarin de transformatie plaatsvindt. Wanneer we onszelf veranderen, zal de wereld om ons heen veranderen. Zo worden we scheppers van ons eigen leven en onze eigen werkelijkheid. Het hele proces begint met het vaststellen van je eigen levensmissie, waarna je in 7 processen kunt komen tot coagulatie, als je eindelijk doet waarvoor je op aarde bent gekomen, pas dan voel je jezelf echt verbonden met het universum.

De 7 processen zijn alleszins gemakkelijk, dat bleek wel uit de persoonlijke verhalen van Geert. Ook belangrijk is je aan de zeven wetten van Noach te houden, waarvan “heb je naaste lief als jezelf” een heel belangrijke is. En dat hebben wij in ieder geval geleerd. Bedankt Geert en Christine! Jullie zijn lieve, oprechte mensen, en zelf goud waard. Ik ben blij dat ik jullie heb leren kennen.

Geen opmerkingen: